«ترس از تغییر»
یک کشاورز پیر سالهای سال اطراف صخره ای بزرگ را، که در یکی از مزرعه هایش قرار داشت، شخم می زد. این صخره تعداد زیادی از گاوآهن های کشاورز را شکسته بود، به طوری که پیرمرد تا حدودی به یک سری افکار خرافی در مورد صخره و شکسته شدن گاو آهن ها اعتماد پیدا کرده بود. افکار خرافی در مورد صخره و شکسته شدن گاو آهن ها اعتماد پیدا کرده بود. تا اینکه یک روز که مجدداً گاو آهن بر اثر برخورد با صخره شکست، دوباره ترس و هراس از وجود صخره در وجود پیرمرد جان گرفت. پیرمرد تصمیم گرفت که فکری اساسی در این مورد بکند. در نتیجه این اهرم در زیر صخره قرار داد و شروع به حرکت دادن آن کرد. با کمال تعجب دید که صخره ای که باعث شکسته شدن این همه گاو آهن شده است فقط 15 سانتی متر ضخامت دارد و می تواند این صخره را با یک پتک خُرد کند و بشکند. هنگامی که پیرمرد تکه های خرد شده ی صخره را درون گاری می گذاشت، یاد وحشت و هراسی که در طی این سالها از بابت صخره در درون او ایجاد شده بود افتاد و شروع به خندیدن کرد و به این فکر کرد که چقدر آسان و راحت توانسته از شر صخره خلاص شود. شاید شما به خاطر ترس و وحشتی که از بعضی چیزهای اطرافتان داشته اید دور آنها خط بکشید و از آنها چشم پوشی کنید. این ترس مانع از این می شود که شما درک کنید که بسیاری از این موانع قابل رفع هستند. اینکه ما نسبت به تغییرات درونمان حس خوبی نداشته باشیم امری کاملاً عادی است. چرا که ما دوست داریم خودمان را در همان شرایط و موقعیتی که هستیم ثابت نگه داریم و تمایلی به ایجاد تغییرات نداریم، ولی این ترس یک مانع جدی برای سر و سامان دادن به زندگی مان است. این ترس از کجا نشأت می گیرد؟!
«ترس از گذشته و آینده»
هر چند وقت یک بار ترس از اینکه آیا گذشته دارد دوباره تکرار می شود به سراغ شما می آید؟
آیا تا به حال اتفاق افتاده که این حس در درون تان ایجاد شده باشد که احتمالاً اشتباه کرده اید؟!
آیا پیش آمده که کسی شما را دوست نداشته باشد یا اینکه می توانستید دست کسی را بگیرید ولی نگرفتید؟! برای بسیاری از ما ترس و نگرانی ناشی از رفتارهایی است که به آینده مربوط می شود. به طوری که این ترس ها یا با آینده ی ما و یا با تجربه کردن مجدد اتفاقاتی که در گذشته افتاده است رابطه دارد. اما حقیقت این است که ما تا حدودی می توانید بر روی اتفاقاتی که قرار است در آینده رخ بدهد تسلط پیدا کنیم، ولی هیچ گاه نمی توانیم آینده را پیش بینی کنیم. واقعاً چه سودی دارد که دائماً از خود انتقاد کنیم و میز محاکمه برای خودمان تشکیل دهیم و مدام خودمان را محکوم کنیم. گذشته را نمی توان تغییر داد. نگرانی در مورد اینکه چه اتفاقی ممکن بود بیفتد ولی نیافتاد و یا چه کاری می توانست انجام شود ولی نشده است برای ما حاصلی جز اتلاف وقت و انرژی ندارد و مانع پیشرفت ما نیز می شود.
باید این نکته را سرلوحه خود قرار دهیم که هر چه در گذشته اتفاق افتاده برای همان زمان گذشته بوده و نباید مدام با خود تکرار کنیم. یکی از بهترین توصیه ها درباره ی گذشته این است که آن کاملاً گذشته است. همچنین یکی از بهترین توصیه ها درباره ی آینده این است که ما این حق انتخاب را داریم که چگونه آینده را بسازیم. اما زمان بهتری وجود دارد که شما تمام توجه و تمرکز خود را روی آن قرار دهید و آن زمان «حال» است. برای کلمه ی «حال» معانی و تعابیر مختلفی وجود دارد. اما بهترین و جامع ترین تعریفی که می شود برای این کلمه پیدا کرد این است که: «حال» بهترین هدیه ای است که شما می توانید به خودتان بدهید. زمانی که یاد می گیریم که در حال زندگی کنیم و از لحظه لذت ببریم، تمام ترس هایی که از گذشته و آینده در ما ایجاد شده است از بین می رود.
زندگی همیشه در حال تغییر است و هر آنچه را که ما در طول زندگی انجام می دهیم و یا هر اتفاقی که در طول زندگی برای ما می افتد در حد یک ریسک و قمار است. پس زمانی که یاد می گیریم که در زمان «حال» زندگی کنیم، می توانیم ترس ها و نگرانی های مان را کنترل کنیم. آن گاه قادر خواهیم بود که راحت تر با ناشناخته ها و موارد غیر منتظره در زندگی برخورد کنیم.
اگر اعتماد به نفس خود را بالا ببریم و در عین حال توانایی هایمان را بر همراه با تغییرات ایجاد شده افزایش دهیم، آینده ای درخشان و هیجان انگیز پیش رو خواهیم داشت. حق انتخاب تا جایی به عنوان امتیاز در نظر گرفته می شود که بتواند گنجایش و ظرفیت ما را با بالا ببرد. اما هنگامی که نمی توانیم چیزی را تغییر دهیم و یا کنترلی بر روی آن داشته باشیم، به جای جنگیدن با آن باید یاد بگیریم که چگونه انعطاف پذیر باشیم تا بتوانیم درهای زیادی را به روی خودمان باز کنیم. در این صورت است که می توانیم احساس پیروزی و شادی کنیم.
کتاب زندگیت را سر و سامان بده
پیت کوهن
مرضیه احمدی زاده
:: موضوعات مرتبط:
انواع کتاب ,
کتاب مهارت زندگی ,
,
:: برچسبها:
کتاب ,
مهارت زندگی ,
انواع کتاب ,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0